Skandinavisk design 

Skandinavisk design är ett begrepp som idag är känt över hela världen, dess stil kännetecknas av ljus, enkelhet, funktion och hållbarhet samt en naturnära koppling.

Den Skandinaviska designens ursprung

Det var under första hälften av 1900-talet som det vi idag kallar skandinavisk design såg dagens ljus för första gången. I samband med Stockholmsutställningen 1930 lanserades inredning och produkter inspirerade av funktionalitet och enkelhet, den skandinaviska designen hade presenterat sig.

 

Vad är skandinavisk design

Skandinavisk design handlar mycket om enkelhet, tidlöshet, kvalitet och funktion, det är inredning eller produkter framtagna för praktisk användning samtidigt som de med en sparsmakad elegans förhöjer hemmiljön. Det blonda, det ljusa och avskalade är idag en inredningsstil som går hem över hela världen.

 

Hållbar design

Dagens inredningsintresse präglas mer och mer av ett hållbarhetstänk, ett miljötänk där vi vill investera i hållbara material och en hållbar inredningsstil. Att inreda sitt hem eller sitt kontor i skandinavisk design innebär också att investera i material och stil som håller över generationer, att fokusera på kvalitet före kvantitet. Den skandinaviska designen med sitt fokus på funktionalitet, enkelhet och kvalitet är ett naturligt sätt att främja ett hållbart boende.

 

Dvothed älskar skandinavisk design

Det är passionen för det funktionella, enkla och hållbara som gjort det till en självklarhet att dvothed’s stil och uttryck andas skandinaviskt. Vi vill skapa möjlighet till att så många som möjligt skall kunna välja kvalitativa material och en hållbar stil. Vi har även hämtat en viss inspiration från Japan, vilket är naturligt då den japanska och den skandinaviska stilen påminner mycket om varandra, kvalitet och hållbart över generationer.

 

Hållbarhet

Porslinsmosaik av högsta kvalitet!

Kontakta oss för mer information